Széchenyi 2020 program - elnyert pályázatok
Borászati anyagok, tartósítószerek : Unikén Borélesztő - univerzális (20 g)

Elérhetőségeink

6328 Dunapataj Hartai út 8.
 
Mobil [+36 30] 6-357-154
Fax [+36 78] 425-164
Email ertekesites@agro-store.hu
Skype Hívjon ingyen Skype-on!

Kosár

A kosár üres

Kiemelt híreink

IMAGE Raktáron lévő kukorica vetőmag, napraforgó vetőmag
2023. december 10. (vasárnap)

Üzletünkben raktáron lévő kukorica, napraforgó vetőmagvaink! A vetőmagot megrendelést követő másnapi munkanapon ki tudjuk szállítatni lakjon Ön Magyarországon belül bárhol! 10 zsák feletti rendelés esetén kérjen egyedi ajánlatot! Nem találja a kedvenc kukorica vetőmagját, napraforgó vetőmagját, sebaj beszerezzük!

Részletek...
IMAGE Kukorica vetőmag árlista 2023-2024
2023. november 19. (vasárnap)

  Kukorica vetőmag, napraforgó vetőmag 2023-2024 évi szezoni árlista   Mi az amit nyújtunk, miért érdemes nálunk vásárolni? visszaigazolt megrendelését biztosan a megrendeléskori áron kapja meg kizárólag fémzárolt vetőmagvakat hozunk forgalomba forgalmazást engedéllyel végezzünk, üzletünk tagja a Vetőmag...

Részletek...
IMAGE Napraforgó vetőmag árlista 2023-2024
2023. november 07. (kedd)

Napraforgó vetőmag 2023-2024 évi előszezoni/ főszezoni árlista Mi az amit nyújtunk, miért érdemes nálunk vásárolni? visszaigazolt megrendelését biztosan a megrendeléskori áron kapja meg kizárólag fémzárolt vetőmagvakat hozunk forgalomba forgalmazást engedéllyel végezzünk, üzletünk tagja a Vetőmag Szövetségnek nagyobb...

Részletek...
Unikén Borélesztő - univerzális (20 g)
A képek illusztrációk, esetenként eltérhetnek a termék tényleges kinézetétől!

Unikén Borélesztő - univerzális (20 g)

Univerzális borélesztő (szőlőből és gyümölcsből készült musthoz, cefréhez). Normál erjesztési körülmények között megbízhatóan alkalmazható fehér és vörösborok biztonságos kierjesztéséhez. Az erjedés beindulása nagyon gyors, ezáltal gyorsan túlnövi a vadélesztőket. Használatával tiszta ízű, egészséges borokat kapunk.

Cikkszám: 5999551571624
Gyártó: Unikén Kft.
Értékelés: Még nincs értékelés
Frissítve: 2024-03-28 16:00:28
Szállítási súly: 25 G
Nettó ár:
195 Ft/db
Nettó: 154 Ft
Készleten: 154 db
 
  • Az Alcohol Yeast Saccharomyces cerevisie törzsét tartalmazza. Neutrális jellegű fajélesztő, nem változtatja meg az eredeti fajtajelleget.
  • Normál erjesztési körülmények között megbízhatóan alkalmazható fehér és vörösborok biztonságos kierjesztéséhez.
  • Az erjedés beindulása nagyon gyors, ezáltal gyorsan túlnövi a vadélesztőket. Használatával tiszta ízű, egészséges borokat kapunk.

Tulajdonságok:

  • Optimális erjesztési hőmérséklete 15-30oC.
  • Az erjedés beindulása gyors, a főerjedés egyenletes.
  • Habképzése közepes.
  • Jó alkohol kihozatallal rendelkezik, 16.5 g/l cukorból képez 1 tf% alkoholt.
  • Alkoholtűrő képessége 13,5 tf%.
  • Kevés illósavat képez.
  • Piruvát és acetaldehid képzése csekély.
  • Neutrális jellegű élesztő, nem változtatja meg az eredeti fajtajelleget.
  • Viszonylag tömör seprőt ad.
  • Tápanyagigénye közepes

Mikrobiológiai jellemzők:

  • <10 vadélesztő / 106 élesztő sejt
  • <10 baktérium / 106 élesztő sejt
  • Salmonella nem kimutatható 25 g termékben.

Előkészítés, felhasználás:

A közvetlen beoltás előtt célszerű az aktív szárított fajélesztőt rehidratálni. A legjobb eredmény úgy érhető el, ha az élesztőt 10x mennyiségű 1/3 must és 2/3 víz 35-40oC-os elegyében csomómentesen elkeverjük, majd kb. 20 percig pihentetjük.

A 20 perc elteltével az élesztős szuszpenziót erőteljesen összekeverjük és egyenletesen a musthoz öntjük. Előfordulhat, hogy a meleg, frissen rehidratált élesztő nem éli túl a mustba oltást, ha az jelentősen hidegebb. A rehidratált élesztő és a beoltandó must hőmérséklete közötti különbség nem haladhatja meg a 15oC-ot.

Ha a hőmérséklet különbség ennél nagyobb, akkor célszerű 20oC-os mustba öntve temperálni a rehidratált élesztőt, majd csak pár óra múlva önteni a teljes erjesztendő tételhez.

Adagolás:

Normál technológiai körülmények esetén javasolt, átlagos beoltandó mennyiség:

  • Fehér borokhoz: 20-30 g/hl
  • Vörös borokhoz: 20-25 g/hl

Tárolás:

A minőség-megőrzési időtartam bontatlan vákuumcsomagolásban szobahőmérsékleten (20oC) 2 év. Ha hűtve tárolják (4oC) a minőség megőrzési időtartam meghaladja a 2 évet. Felnyitás után használja el 4 héten belül. Nyitott csomagot tárolja szorosan visszazárva, hűtött körülmények között, a levegőt a lehető legjobban kizárva.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Tájékoztatjuk, hogy a termékleírásokat, a termékek kinézetét, funkcióját a gyártó előzetes figyelmeztetés nélkül megváltoztathatja!

Termék szűrés

Kategória
Gyártó
Összes szűrő törlése

Kategóriák

Állattartás, házikedvencek Borászati cikkek, pálinka, cefre kezelés, befőzés Csomagolás, szállítás technikai eszközök Fóliák Háztartási jellegű termékek Iparcikk jellegű termékek Irtószerek (rágcsáló, légy, szúnyog stb.) Jármű karbantartás Járművek Kertészeti jellegű termékek Kéziszerszámok, szerszámnyelek, gépek Kiadványok, könyvek, katalógusok Kiárusítás!!! Kötözőanyagok Locsolástechnika Méhészeti eszközök, anyagok Műanyag termékek Munkavédelmi ruházat, eszközök Növényvédelem Riasztó- és megfigyelő rendszerek Szabadidő, sport, vadász ruházat, felszerelés Tápanyagutánpótlás Vetőmagvak Villamossági termékek Virágföldek, tőzegek, termesztőközegek
all images on this site are optimized by OptiPic.io
 

Gyártók, partnerek

Hírek

Összes hír
Adatvédelmi nyilatkozat 2018. június 03. (vasárnap)

...

Cookie (süti) a weboldalon 2018. június 03. (vasárnap)

...

nyitvatartasNYITVATARTÁS:


Hétfő-Péntek: 08:00-12:00 | 13:00-17:00
Szombat: 08:00-12:00
Vasárnap: ZÁRVA

ELÉRHETŐSÉG:
6328 Dunapataj Hartai út 8. 
Mobil: [+36 30] 6-357-154
Telefon: [+36 78] 425-164
Email: ertekesites@agro-store.hu