Üzletünkben raktáron lévő kukorica, napraforgó vetőmagvaink! A vetőmagot megrendelést követő másnapi munkanapon ki tudjuk szállítatni lakjon Ön Magyarországon belül bárhol! 10 zsák feletti rendelés esetén kérjen egyedi ajánlatot! Nem találja a kedvenc kukorica vetőmagját, napraforgó vetőmagját, sebaj beszerezzük!
Kukorica vetőmag, napraforgó vetőmag 2023-2024 évi szezoni árlista Mi az amit nyújtunk, miért érdemes nálunk vásárolni? visszaigazolt megrendelését biztosan a megrendeléskori áron kapja meg kizárólag fémzárolt vetőmagvakat hozunk forgalomba forgalmazást engedéllyel végezzünk, üzletünk tagja a Vetőmag...
Napraforgó vetőmag 2023-2024 évi előszezoni/ főszezoni árlista Mi az amit nyújtunk, miért érdemes nálunk vásárolni? visszaigazolt megrendelését biztosan a megrendeléskori áron kapja meg kizárólag fémzárolt vetőmagvakat hozunk forgalomba forgalmazást engedéllyel végezzünk, üzletünk tagja a Vetőmag Szövetségnek nagyobb...
A képek illusztrációk, esetenként eltérhetnek a termék tényleges kinézetétől!
Unikén Borélesztő - univerzális (20 g)
Univerzális borélesztő (szőlőből és gyümölcsből készült musthoz, cefréhez). Normál erjesztési körülmények között megbízhatóan alkalmazható fehér és vörösborok biztonságos kierjesztéséhez. Az erjedés beindulása nagyon gyors, ezáltal gyorsan túlnövi a vadélesztőket. Használatával tiszta ízű, egészséges borokat kapunk.
Az Alcohol Yeast Saccharomyces cerevisie törzsét tartalmazza. Neutrális jellegű fajélesztő, nem változtatja meg az eredeti fajtajelleget.
Normál erjesztési körülmények között megbízhatóan alkalmazható fehér és vörösborok biztonságos kierjesztéséhez.
Az erjedés beindulása nagyon gyors, ezáltal gyorsan túlnövi a vadélesztőket. Használatával tiszta ízű, egészséges borokat kapunk.
Tulajdonságok:
Optimális erjesztési hőmérséklete 15-30oC.
Az erjedés beindulása gyors, a főerjedés egyenletes.
Habképzése közepes.
Jó alkohol kihozatallal rendelkezik, 16.5 g/l cukorból képez 1 tf% alkoholt.
Alkoholtűrő képessége 13,5 tf%.
Kevés illósavat képez.
Piruvát és acetaldehid képzése csekély.
Neutrális jellegű élesztő, nem változtatja meg az eredeti fajtajelleget.
Viszonylag tömör seprőt ad.
Tápanyagigénye közepes
Mikrobiológiai jellemzők:
<10 vadélesztő / 106 élesztő sejt
<10 baktérium / 106 élesztő sejt
Salmonella nem kimutatható 25 g termékben.
Előkészítés, felhasználás:
A közvetlen beoltás előtt célszerű az aktív szárított fajélesztőt rehidratálni. A legjobb eredmény úgy érhető el, ha az élesztőt 10x mennyiségű 1/3 must és 2/3 víz 35-40oC-os elegyében csomómentesen elkeverjük, majd kb. 20 percig pihentetjük.
A 20 perc elteltével az élesztős szuszpenziót erőteljesen összekeverjük és egyenletesen a musthoz öntjük. Előfordulhat, hogy a meleg, frissen rehidratált élesztő nem éli túl a mustba oltást, ha az jelentősen hidegebb. A rehidratált élesztő és a beoltandó must hőmérséklete közötti különbség nem haladhatja meg a 15oC-ot.
Ha a hőmérséklet különbség ennél nagyobb, akkor célszerű 20oC-os mustba öntve temperálni a rehidratált élesztőt, majd csak pár óra múlva önteni a teljes erjesztendő tételhez.
Adagolás:
Normál technológiai körülmények esetén javasolt, átlagos beoltandó mennyiség:
Fehér borokhoz: 20-30 g/hl
Vörös borokhoz: 20-25 g/hl
Tárolás:
A minőség-megőrzési időtartam bontatlan vákuumcsomagolásban szobahőmérsékleten (20oC) 2 év. Ha hűtve tárolják (4oC) a minőség megőrzési időtartam meghaladja a 2 évet. Felnyitás után használja el 4 héten belül. Nyitott csomagot tárolja szorosan visszazárva, hűtött körülmények között, a levegőt a lehető legjobban kizárva.
Tájékoztatjuk, hogy a termékleírásokat, a termékek kinézetét, funkcióját a gyártó előzetes figyelmeztetés nélkül megváltoztathatja!